Medisch advies, behandeling en begeleiding

Mediation bij arbeidsconflict

Een arbeidsconflict kost veel geld, tijd en stress. Zeker als dat ook nog eens leidt tot arbeidsongeschiktheid. Steeds vaker kiezen werkgever en werknemer voor mediation om te komen tot een oplossing.

Rol van mediation bij een arbeidsconflict

De mediator brengt het gesprek weer op gang tussen werkgever en werknemer om zo te komen tot de kern van het (dreigende) conflict. Slechte communicatie is vaak het grootste obstakel bij het vinden van een gezamenlijke oplossing voor een arbeidsconflict. De mediator is een neutrale en onpartijdige bemiddelaar bij alle gesprekken en helpt verstoorde verhoudingen weer te normaliseren. Dat is nodig om verder te kunnen met elkaar.

Geprobeerd wordt te komen tot een gezamenlijke visie over wat er nodig is om de arbeidsrelatie op een constructieve wijze voort te zetten.

Effectiviteit van mediation

Mediation is een effectieve en snelle wijze is voor het beslechten van arbeidsconflicten. Maar ook komen partijen soms tot de conclusie dat het beter is om uit elkaar te gaan. In zo'n geval kiest men voor een exit mediation. Voor de juridische aspecten die hieraan verbonden zijn, kan onze arbeidsrecht advocaat adviseren.

Advies bij arbeidsconflict?

Heeft u een (dreigend) arbeidsconflict en wilt u meer weten over de mogelijkheden van mediation? Bel 024-696 22 32 of laat uw gegevens achter.

Arbeidsconflict en Mediation

Zoeken

Nieuws

EFT gezinstherapie en relatietherapie Nijmegen
EFT gezins- en relatietherapie is bijzonder effectief bij relatieproblemen. Bel voor een gesprek met relatietherapeut in Nijmegen

EFT relatietherapie bij relatieproblemen met Duplo poppetjes
Wat beelden Duplo poppetjes uit bij relatietherapie.