Medisch advies, behandeling en begeleiding

Relatietherapeut Arnhem

Relatietherapeut, Gezinstherapeut en  Systeemtherapeut.

Na in verschillende organisaties in de gezondheidszorg te hebben gewerkt ben ik op zoek gegaan naar een werkplek die mij energie geeft en waar de manier van werken aansluit bij mijn eigen overtuigingen. Als systeemtherapeut geeft ik individuele therapie, relatietherapie en gezinstherapie.

Na mijn studie heb ik een postdoctorale opleiding tot relatietherapeut en gezinstherapeut gevolgd.  Ik ben aangesloten bij de Nederlandse vereniging voor relatie en gezinstherapie (NVRG), EFT Nederland en Nederlandse Vereniging voor Psychologen en Agogen (NVPA).

Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in relaties en de onderliggend beweegredenen waarom mensen doen zoals zij doen. Met name het Emotionally Focussed Therapy EFT gedachtegoed waarin de hechtingstheorie centraal staan boeit mij enorm. Zo simpel, waarom is het niet eerder bedacht dat de liefde hierover gaat: de wens naar verbondenheid, emoties en je eigen hechtingsgeschiedenis. EFT heeft mij echt geleerd om anders naar relaties te kijken niet op de laatste plaats naar mijn eigen relaties.

Ook de professionele relatie tussen cliënten en therapeut draait om wederzijds vertrouwen en onderlinge verbinding. Dit is de basis om samen het therapieproces in te gaan.

Sinds 1994 ben ik werkzaam in de Geestelijke Gezondheidszorg op meerdere specialistische afdelingen bij GGz Centraal. Ik werk daar met mensen, die problemen hebben met persoonlijkheid, stemming en ook problemen op het gebied van autisme en trauma. Daaraan vooraf heb ik ervaring opgedaan bij een instelling voor maatschappelijke dienstverlening en binnen een instelling voor lichamelijk gehandicapten.

In mijn gesprekken sluit ik aan bij de problemen van individu, gezin of relatie.
Mijn expertise ligt vooral op het vlak van de complexe relaties /gezinnen en de dynamiek daarbinnen. Ik heb me dan ook breed ontwikkeld en ben uitgebreid geschoold en voortdurend bezig me te blijven scholen op verschillende terreinen.

Na mijn studie tot maatschappelijk werker, en contextueel therapeut heb ik een postdoctorale opleiding gevolgd tot relatie- en gezinstherapeut en ben ik geregistreerd lid van de Nederlandse Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie.

Specialisaties

En heb ik verschillende specialisaties opgedaan, op het terrein van:

  • Seksuologie;
  • Traumabehandeling
  • Schematherapie; 
  • Emotionally Focused Therapy (EFT);
  • Werken met Nieuw Samengestelde gezinnen;
  • Mentalization Based Treatment (MBT)

En daarnaast heb ik ook supervisie gegeven aan mensen in opleiding tot relatie-en gezinstherapeut. En neem ik deel aan intervisiemomenten, zowel intern als extern.

Plan een kennismakingsgesprek >>

En omdat uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken, dat één van de belangrijkste factoren voor het slagen van een behandeling, de relatie is tussen cliënt(en) en hulpverlener, hecht ik veel belang aan die relatie, waarbinnen gelijkwaardigheid en wederkerigheid centraal staan.

Schematherapie

Schematherapie is een vorm van inzichtgevende psychotherapie die is afgeleid van de cognitieve gedragstherapie(CGT). Het maakt gebruik van onderdelen uit verschillende therapiestromen waaronder CGT, psychodynamische therapie en de hechtingstheorie.

Schematherapie helpt je om de oorsprong van gedragspatronen te doorgronden en te veranderen.Er wordt gekeken naar de invloed van bepaalde ervaringen uit je jeugd op patronen in het dagelijks leven. Je leert je eigen schema’s herkennen en wanneer deze in het hier en nu geactiveerd worden.
Denk aan momenten waarop je je waardeloos of ondergeschikt voelt, het gevoel hebt dat je er helemaal alleen voor staat of dat je er niet bij hoort. Je leert herkennen wanneer dit gebeurt, hoe je je voelt en gedraagt en waardoor deze gevoelens en gedragingen zijn ontstaan.
En omdat je jezelf beter leert kennen, kun je je gedrag en gevoelens helpen veranderen. Ook zorgt schematherapie er veelal voor dat het contact met je omgeving beter en gelijkwaardiger wordt.

Mentalization Based Treatment

Het is een therapie waarin je leert om jouw eigen acties, gevoelens en die van anderen te begrijpen.
Het vermoeden om te begrijpen waarom je nou juist doet wat je doet of waarom je nou eigenlijk boos bent noemen we mentaliseren. En mentaliseren kun je leren.

ContextueleTherapie

Gevoelens van onvrede, onrust, onveiligheid, angst of relatieproblemen, problemen met de opvoeding en problemen op het werk vinden vaak hun oorsprong in de levensgeschiedenis van mensen. De relatie met de eigen ouders, de normen en patronen van het gezin van herkomst werken vaak door in het gedrag van nu.
In de contextuele therapie wordt vrijheid en verbondenheid met het gezin van herkomst als een belangrijk uitgangspunt gebruikt.
Het doel van contextuele therapie is om een goede balans te krijgen in het op een verantwoorde en eerlijke manier zorg te dragen voor de mensen  om ons heen, zonder de zorg voor de eigen persoon uit het oog te verliezen.

Relatietherapie

In relatietherapie begeleid ik partners met relatieproblemen. De oorzaak van de relatieproblemen kan divers zijn. Samen gaan wij op zoek naar patronen, oorzaken van ruzies, oplossingen en vormen van communicatie om de relatie te verbeteren. Relatietherapie is meestal kortdurend. Soms kan het zijn dat ook individuele gesprekken plaatsvinden.

Kennismakingsgesprek

Wil je eerst kennismaken voor te beslissen om te starten met therapie. Dat kan! Lees meer over het kennismakingsgesprek of neem direct contact op voor het maken van een afspraak met 024-696 22 32

Voor vrijblijvend contact

Naam*
Email*
Telefoonnr*

 

NVRG Nederlandse Vereniging Relatie en Gezinsthera

Relatietherapie Arnhem

Relatietherapie Arnhem bel (024) 696 22 32

Zoeken

Nieuws

Correctierecht bij medische expertise
Correctierecht geldt ook als betrokkene niet kan lezen.

Benadeelde moet patiëntenkaart aan medisch adviseur verzekeraar verstrekken >>
Een whiplashslachtoffer werd door de Rechtbank Almelo in een voorlopig deskundigenbericht, veroordeeld tot het overleggen van het medisch dossier...