Medisch advies, behandeling en begeleiding

Emotionally Focussed Therapie EFT Nijmegen

Emotionally focussed Therapie, afgekort EFT, is een methodiek die is ontwikkeld door Dr. Sue Jonson.

EFT is gebaseerd op de hechtingstheorie. Wanneer je emotioneel verbonden bent in een relatie kun je over alle problemen heen komen.

Het ligt in ons DNA dat we ons verbonden willen voelen met onze partner. Wanneer mensen  vroeger of in de relatie hebben ervaren dat ze door de ander afgewezen worden of wanneer ze zich in de steek gelaten voelen kunnen er patronen ontstaan waar partners in verstrikt raken.

EFT leert partners waarom hun relatie vastloopt en wat ze moeten doen om de liefde terugbrengen in hun relatie.

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt  dat EFT een zeer succesvolle  methodiek is om de verbondenheid tussen partners te herstellen.

Als partners ondanks alle investering toch besluiten om te gaan scheiden, kan EFT een  waardevolle bijdrage leveren om partners op een goede manier uit elkaar te laten gaan.

Methodiek EFT

Emotionaly focussend therapie (EFT) is een methodiek die veel resultaat heeft in relatietherapie. EFT is gebaseerd op de gehechtheid- en systeemtheorie. Elk mens heeft een diepe behoefte aan verbondenheid.
De basis ligt in onze jeugd en de mate van veiligheid en het vertrouwen dat we als kinderen in onze relatie met onze ouders hebben ervaren. Soms zijn mensen beschadigd in dit vertrouwen. Wanneer we in onze jeugd niet veilig zijn gehecht heeft dit invloed op onze huidige relaties. Vragen als:

- Mag ik er zijn?

- Ben ik goed zo als ik ben?

- Zie je mij?

- Kan ik op je vertrouwen?

zijn belangrijke thema's tussen partners. Vaak  grijpen partners dan naar oude strategieĆ«n om zichzelf tegen pijn en afwijzing te beschermen en komen in een negatief patroon terecht van verwijten en ijzige stilte.

Werkwijze EFT

Samen met de partners onderzoekt de therapeut wat het patroon is in hun relatie. Partners leren zien wanneer ze in het patroon zitten en wat ze kunnen doen om het patroon te doorbreken. Partners leren wat hun onderliggende gevoelens en verlangens zijn. EFT is een helder protocollaire therapie bestaande uit 3 fases waarin partners veel leren over liefde en verbondenheid.

Wat kost EFT therapie

De kosten van een EFT behandeling worden vaak vergoed door de zorgverzekeraar. Je doet er wel goed aan te informeren bij je zorgverzekeraar. De verschillen kunnen groot zijn en variƫren van een gedeeltelijke vergoeding, een maximaal aantal sessies tot helemaal niets. Lees verder>>

 

Vragen over EFT?

De praktijk is gespecialiseerd in individuele begeleiding, EFT relatietherapie en gezinstherapie. Wilt u meer weten, bel voor een afspraak of laat uw gegevens achter of neem contact op met Elisa Schuldt, relatietherapeut.

Emotional focussed therapie EFT

Zoeken

Nieuws

EFT gezinstherapie en relatietherapie Nijmegen
EFT gezins- en relatietherapie is bijzonder effectief bij relatieproblemen. Bel voor een gesprek met relatietherapeut in Nijmegen

EFT relatietherapie bij relatieproblemen met Duplo poppetjes
Wat beelden Duplo poppetjes uit bij relatietherapie.