Medisch advies, behandeling en begeleiding

Relatietherapie in Arnhem

Bij relatieproblemen gaan we samen op zoek naar de oplossingen zodat we de problemen samen kunnen aanpakken.

Gaandeweg de jaren gebeurt er van alles. Jullie leven met elkaar samen en maken leuke en minder fijne dingen mee. Je gaat verhuizen, je verandert van baan, naasten overlijden en soms worden kinderen geboren. Al deze veranderingen hebben invloed op jullie relatie. Het gaat in de relatie om verwachtingen, teleurstellingen in een relatie. Ook kan het zijn dat je zelf niet lekker in je vel zit.

Het switchen tussen gezinsleven, werk en eigen behoeften is soms ingewikkeld. Als dit (langdurig) uit onbalans dreigt te raken kan dat tot wrijving leiden. Een goede afstemming realiseren tussen tijd voor elkaar, gezinsleven, sociale contacten, vrijetijdsbesteding en werk is gezien de drukte vaak best lastig.
De veranderingen in ieders leven én daarmee relatie vraagt om 'onderhoud'.

relatietherapeut-arnhem-gunnewijk

Graag help ik jullie verder!

Laat je nummer achter en dan bel ik zo snel mogelijk.

Naam*
Telefoonnummer*
Wanneer komt het uit?

Relatieproblemen Arnhem

Een relatie hebben is het mooiste en moeilijkste dat er is. In het begin lijkt het vanzelf te gaan. Maar een relatie moet je onderhouden. Zeker als er omstandigheden zijn de aandacht vragen, zoals kinderen of werk, moet je bewust tijd vrij maken voor jullie relatie.
Ga je in relatietherapie in Arnhem dan leer je patronen te ontdekken. Effectief communiceren en relatieproblemen op een goede manier aan te aanpakken. Dat gaat niet van zelf en niet van de een op de andere dag.
Iedere relatie kent moeilijke tijden. Professionele hulp bij het oplossen of voorkomen van relatieproblemen komt veel voor. Vaker dan je denkt. Met een ervaren en deskundig relatietherapeut in Arnhem gaan jullie op zoek naar de mogelijkheden voor verbeteringen.

Vraag je je af of relatietherapie Arnhem iets voor jullie kan betekenen? Aan relatietherapie kun je niet te vroeg beginnen. Een relatie moet worden onderhouden en is hard werken. Steek je er geen energie in dan groeit het niet. Je kunt er beter vroeg bij zijn. Veel wordt gezien dat partners naar relatietherapie gaan als een laatste poging.

Veel relatieproblemen ontstaan door verschillende verwachtingen. Bj relatieproblemen gaat het over ruzies, conflicten, onbegrip, seksuele problemen en verwijdering. In relatietherapie leer je meer begrip voor elkaar op te brengen en te communiceren.
Een relatietherapeut in Arnhem helpt jullie in dit proces.

Seksuele problemen

Relatieproblemen gaan vrijwel altijd gepaard met seksuele problemen. Statistisch gezien heeft 25% seksuele problemen, in relatietherapie is dat meer dan 90%. Vaak wordt dan ook gezien dat de seksuele relatie wordt gezien als een belangrijke graadmeter. Relatietherapie Arnhem kan jullie helpen de seksuele problemen bespreekbaar te maken en begeleiden.

Relatieproblemen en kinderen

Kinderen -hoe leuk ook- hebben effect op de relatie tussen partners. Kinderen vragen allereerst aandacht en tijd. Maar ook kan het opvoeden van kinderen leiden tot verschillen inzicht en irritaties leiden. Naast dat de relatieproblemen niet goed is voor de partners heeft het invloed op het welzijn van de kinderen.
Vormen van relatietherapie

Relatietherapie bij scheiden

Relatietherapie gaat over communiceren met elkaar en respectvol met elkaar omgaan. Ook als jullie besluiten te scheiden, is relatietherapie zinvol. Zeker als er kinderen zijn, moet de stap tot scheiden met zorg worden gezet. Als partners heb je immers nog de zorg over de kinderen.

Individuele therapie

Veel ruzies zijn een gevolg van een vast patroon, deze moet je leren herkennen en doorbreken. Omdat je niet de ander kunt veranderen maar wel jezelf, moet je met jezelf aan de slag. Je kunt leren aangeven wat je wilt en hoe je het wilt. Maar ook het zelf anders gaan doen.

Ook kan oud zeer een onderhoudende factor zijn. Gedurende de relatie kunnen niet opgeloste of verwerkte gebeurtenissen lijden tot oude pijn. Dit kan zijn ziekte, geboorte van een kind, dood van een naaste of bijvoorbeeld vreemdgaan. Het feite dat er niet meer over gesproken wordt, wil niet zeggen dat het is opgelost. Soms kan de oude pijn opleven en effectief en oplossend communiceren in de weg staan.

Binnen relatietherapie kan het soms verstandig of wenselijk zijn een of meerdere individuele gesprekken te voren met de relatietherapeut. Dit noemen we individuele therapie. Een onderdeel van relatietherapie kan zijn een of meerdere individuele sessies. Een combinatie va psychologische hulp en relatietherapie kan goede resultaten hebben.

Systeemtherapie

Relatietherapie en gezinstherapie vallen onder de overkoepelende term systeemtherapie. Bij systeemtherapie gaat het over de systemen en patronen waarin mensen met elkaar leven. Iedere mens heeft zijn of haar eigen manier van communiceren, omgaan met frustraties, tolerantie en gevoeligheden enzovoort.

Contact met de relatietherapeut in Arnhem?

Zijn jullie op zoek naar hulp en begeleiding bij relatieproblemen. Wil je patronen heler krijgen en misschien wel doorbreken. Of misschien willen jullie preventief werken aan je relatie. Bel gerust 024-696 22 32 voor een kennismakingsgesprek met een relatietherapeut in Arnhem.

Voor vrijblijvend contact

Naam*
Email*
Telefoonnr*


Relatietherapeut Maria Gunnewijk (NVRG) Arnhem >>

 

Relatietherapeut Arnhem

Relatietherapie Arnhem Bel (024) 696 22 32

Zoeken

Nieuws

EFT gezinstherapie en relatietherapie Nijmegen
EFT gezins- en relatietherapie is bijzonder effectief bij relatieproblemen. Bel voor een gesprek met relatietherapeut in Nijmegen

EFT relatietherapie bij relatieproblemen met Duplo poppetjes
Wat beelden Duplo poppetjes uit bij relatietherapie.