Medisch advies, behandeling en begeleiding

Psychologische zorg

Wat is psychologische zorg?

RMA Expertisecentrum richt zich op de kortdurende behandelingen of begeleidingstrajecten. Hierbij kunt u denken aan allerlei factoren die er toe leiden dat u uit evenwicht bent geraakt en (tijdelijk) zelf niet in staat bent de problemen op te lossen, bijvoorbeeld bij scheiding, verlies, trauma of andere stressfactoren. Het kan hierbij gaan om:

  1. Relatieproblemen of gezinsproblemen;
  2. Individuele problemen;
  3. Problemen binnen de werksfeer.

Voor u bij ons in behandeling komt, vindt er altijd een intakegesprek plaats. Hierbij kijken we naar de hulpvraag en wordt in overleg gekomen tot een behandelvoorstel. We zijn gespecialiseerd in individuele therapie, relatietherapie en systeemtherapie.

Vaak is de inschatting is dat binnen redelijk korte tijd een goed resultaat bereikt kan worden.

Soorten therapie?

Bij psychologische zorg kan gebruik worden gemaakt van cognitieve technieken (doorbreken van niet-wenselijke denkpatronen en anders leren denken), oplossingsgerichte psychotherapie (in plaats van aandacht voor problemen juist meer aandacht geven aan oplossingen), Emotionally Focussed Therapie (EFT) of EMDR (bij traumatische ervaringen). Ook kunt u bij ons terecht voor speltherapie of diagnostiek.

De behandeling is gebaseerd op beproefde methoden en voldoet aan de landelijke richtlijnen en vereiste kennis omtrent effectiviteit van therapie of begeleiding.

Psychologische zorg

Wat houdt geestelijke gezondheidszorg in bij RMA Medical?

Zoeken

Nieuws

EFT gezinstherapie en relatietherapie Nijmegen
EFT gezins- en relatietherapie is bijzonder effectief bij relatieproblemen. Bel voor een gesprek met relatietherapeut in Nijmegen

EFT relatietherapie bij relatieproblemen met Duplo poppetjes
Wat beelden Duplo poppetjes uit bij relatietherapie.