Medisch advies, behandeling en begeleiding

Klantervaringen relatietherapie Nijmegen

Tijdens onze relatietherapie-gesprekken heb ik Elisa leren kennen als een heel warm, betrokken en prettig mens. Ze luistert goed, trekt geen partij en doorziet heel duidelijk welke emoties er onder de oppervlakte spelen. Doordat ze je leert begrijpen waar oude denk- en reactiepatronen, die ooit een zinvolle ‘overlevingsstrategie’ waren maar nu juist averechts werken, vandaan komen en welke dingen in het heden dit ‘oude zeer’ kunnen triggeren, begrijp je waar je plotselinge emotionele reactie vandaan komt en krijg je de mogelijkheid om ermee te leren omgaan, niet in de laatste plaats door compassie te leren hebben met jezelf. Elisa doet dit op een betrokken en professionele manier, zonder oordeel, waardoor het heel veilig voelt om alles te bespreken.
Het is haar gelukt om ons, na 14 jaar, weer dicht bij elkaar te brengen met meer diepgang in de relatie dan we daarvoor hadden en het lukt ons nu steeds beter om conflicten, die er natuurlijk toch nog wel zijn, veel eerder en op een prettiger manier samen uit te spreken en op te lossen, omdat we van elkaar begrijpen wat er voor emotie achter de eerste reactie zit. Daardoor kunnen we langzaam de patronen beginnen te doorbreken. 
 
T en M


In de therapie heb ik geleerd hoe ik meer vanuit mezelf en mijn eigen gevoel kan leven en handelen. Ik voel me verantwoordelijk voor anderen en vindt het lastig wanneer mensen die ik lief heb verdriet hebben. Omdat ik me verantwoordelijk voel wil ik voor anderen zorgen. Hierdoor is het soms lastig om bij mezelf te blijven. Ik heb leren inzien dat ik niet verantwoordelijk ben voor het verdriet van anderen. Ik heb keuzes gemaakt om meer te handelen vanuit wat voor mij goed voelt.
 
Dankjewel daarvoor! :)
 
Groetjes, Melanie


Ons gezin zat, al een hele tijd eigenlijk, in zo’n negatieve spiraal dat bij terugkomst na de zomervakantie bij Boudy bleek dat het niet bij T maar bij ons als ouders lag. Boudy adviseerde ons contact op te nemen met Elisa Schuldt, de relatietherapeute waar Boudy nauw mee samenwerkt. Wij wilden dit in eerste instantie niet gelijk maar wij wilden ook wel verder en dat lukte zo niet meer. Voor ons gevoel bleven we stilstaan en kwamen we geen stap (meer) verder. Wij hadden eigenlijk voor onszelf besloten om met onze zoon naar een psycholoog te gaan omdat wij dachten dat er meer speelde maar omdat Boudy nauw samenwerkt met relatietherapeut Elisa, en zij hele goede ervaringen heeft met haar, hebben wij besloten om toch maar een gesprek aan te gaan met Elisa. Zij bespreken ook samen weer de dingen wat besproken is en zo nodig is e.e.a. dan ook weer toegepast binnen de speltherapie. Tijdens de gesprekken met Elisa, waar wij alleen als ouders zijn, kwam naar boven dat er vanuit vroeger binnen ons gezin het e.e.a. was gebeurd en dat daardoor mijn houding, reactie naar onze zoon toe niet juist was. Je gaat dingen inzien en toepassen en met 3 sessies, die heel heftig waren, ging het binnen ons gezin helemaal anders en draaide alles weer in een opwaartse spiraal. Het is bijna niet te bevatten wat een omslag alles heeft, wat voor impact het heeft op alles en iedereen binnen ons gezin. We zijn weer een happy family en het gaat allemaal veel beter, het is gezelliger en de frustratie en boosheid is nagenoeg niets meer. De speltherapie is inmiddels afgelopen en bij het afscheid kreeg onze zoon een mooi gedicht in een lijstje wat precies op hem van toepassing is. Het is een prachtig gedicht waarbij de tranen in de ogen schieten, zo mooi! Het staat op een mooi plekje op zijn kamer zodat hij het goed kan zien. Dat wilde hij ook graag. Dankjewel!!

M en M

Klantervaringen met relatietherapie in Nijmegen

Zoeken

Nieuws

EFT gezinstherapie en relatietherapie Nijmegen
EFT gezins- en relatietherapie is bijzonder effectief bij relatieproblemen. Bel voor een gesprek met relatietherapeut in Nijmegen

EFT relatietherapie bij relatieproblemen met Duplo poppetjes
Wat beelden Duplo poppetjes uit bij relatietherapie.